Foto av Torsk- och spenatlasagne från WW ViktVäktarna

Torsk- och spenatlasagne

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En torsklasagne med välbalanserade smaker. Basilika, parmesan och salladsost är stjärnorna i rätten!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Vatten

3 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Muskotnöt

1½ krm, mald

Parmesanost

5 msk

Spenat, färsk

200 g

Torsk

500 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Schalottenlök

2 st

Basilika

1 kruka(or)

Lasagneplattor, färska

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hetta upp margarin i en kastrull och tillsätt mjöl. Blanda runt med en visp. Tillsätt sedan lite mjölk i taget och koka upp. Tillsätt vatten, buljongtärning, muskot, salt och peppar och koka under omrörning ca 5 minuter. Blanda ner 2 msk riven parmesan och låt den smälta.
  3. Skölj spenat, dela torsk i bitar, smula ost. Skala och hacka lök. Plocka av bladen från basilikan.
  4. Lägg ett lager sås i en ugnsfast form, sedan lasagneplattor och övriga ingredienser. Upprepa en gång och salta och peppra mellan varven. Avsluta med sås och riven parmesan. Sätt in i ugn i ca 20 minuter.