ViktVäktarna - Torsk med potatis, purjo och kapris

Torsk med potatis, purjo och kapris

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk bakad i ugn tillsammans med krispig potatis, purjo, kapris och timjan. Otroligt gott i all sin enkelhet!

Ingredienser

Potatis

800 g

Olivolja

1 msk

Timjan

1 tsk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Kapris

2 msk

Torsk

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär potatis i mindre bitar (spara skalet på). Blanda med hälften av oljan, timjan, salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 20 minuter.
  3. Strimla purjolök.
  4. Värm resterande olja i en panna och fräs purjo tills den mjuknat utan att få färg. Blanda ner kapris och lite nymalen svartpeppar.
  5. Ta ut potatisen ur ugnen. Lägg fisken på potatisen och salta och peppra lätt. Fördela ut purjolöks- och kaprisfräset på fisken. Sätt in i ugnen tills fisken är klar, ca 10 minuter.