ViktVäktarna - Torsk i savoypaket med pumpacrème

Torsk i savojpaket med pumpacrème

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här är det grönsaker i fokus! Torsk bakad i ett kålpaket på grillen serverad tillsammans med grillade rotfrukter och en sammetslen pumpakräm med vitlök, citron, persilja och parmesan. Vattnas det i munnen? Vi tänkte det! Detta är nämligen en riktig fullträff till rätt!

Ingredienser

Butternutpumpa

1 kg

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Parmesanost

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st

Persilja

2 msk

Morot

400 g

Rödbetor, färska

300 g

Palsternacka

300 g

Savoykål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Torsk

600 g

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mixa slätt tillsammans med matlagningsbas. Vänd ner parmesan, riven vitlök, rivet skal och pressad saft från citron och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och dela rotfrukter grovt. Klyfta kål, men spara 4 blad.
  3. Pensla rotfrukter och kål med olja. Grilla rotfrukterna runtom tills de är mjuka. Grilla savoykål tills den fått fin färg.
  4. Salta och peppra fisken och gnid in olja. Svep in varje filé i ett kålblad. Grilla på direkt värme 2-3 minuter på varje sida. Låt dem bli färdiglagade på indirekt värme.
  5. Servera torsken med pumpacrèmen och rotfrukterna.

Anteckning

Skölj av pumpakärnorna och rosta i ugn, 175° ca 20 minuter. Blanda med flingsalt och toppa hela kalaset med dem. Kom bara ihåg att lägga till SmartPoints för dem.