Foto av Torsk under spenattäcke från WW ViktVäktarna

Torsk under spenattäcke

6
6
1
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig fiskrätt med fina smaker som faller de flesta i smaken. Här serveras den med kokt potatis, men testa också gärna med ris, bulgur eller mos.

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladspenat

200 g

Champinjoner

10 st

Citronpeppar

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Morot

3 st

Torsk

500 g

Citron

2 st

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Fräs pressad vitlök tillsammans med spenat och skivade champinjoner. Krydda med salt och citronpeppar. Låt vätskan koka bort och tillsätt sedan matlagningsgrädden.
  2. Skär morötterna tunt, gärna med mandolin, och blanda ner i pannan.
  3. Lägg torsken i en ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar. Häll spenatfräset över och täck ordentligt. Skiva citronerna tunt och lägg ovanpå.
  4. Tillaga i ugn 180° ca 30-40 minuter. Skala och koka under tiden potatis och servera till fisken.