Foto av Torskgratäng med potatismos från WW ViktVäktarna

Torskgratäng med potatismos

9
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ny vardagsfavorit för hela familjen! Gratäng med torsk, svamp, tomat och spenat med en härlig basilikadoftande ostsås.

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Margarin flytande 80%

1 msk

Bladspenat

70 g

Cocktailtomater

250 g

Torsk

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksfond

2 msk

Citron

1 msk, pressad

Basilika

1 tsk, 1-2 tsk

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Skär champinjonerna i kvartar och finhacka vitlöken. Hetta upp margarin och stek svamp och vitlök tills vätskan som svampen släpper kokat in. Smaka av med salt. Lägg i spenaten och fräs tills den är mjuk.
  4. Lägg svamp- och spenatfräs i en ugnsform och lägg på körsbärstomaterna. Salta fisken och lägg ovanpå.
  5. Blanda matlagningsgrädde, fond, pressad citron, basilika och riven ost och häll över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är klar.
  6. Stöt potatis tillsammans med margarin och mjölk till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fiskgratängen med mos.