ViktVäktarna - Torskgryta med nudlar

Torskgryta med nudlar

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvlig gryta med grönsaker och torsk, med smak av ingefära, curry och chili och serverad med nudlar. Inte bara gott utan även enkelt och snabblagat!

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

3 st

Ingefära

3 msk, riven

Pak choi

300 g

Rapsolja

2 tsk

Fiskfond

1½ msk, alternativt 1 Fond du chef, fisk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Vatten

1 dl, 1-2

Curry

2 tsk

Chili ancho, malen

1 tsk, ½-1 tsk

Äggnudlar okokta

250 g

Torsk

500 g

Instruktioner

  1. Skala schalottenlök och morötter. Hacka schalottenlök, skiva morötter och salladslök. Skala och riv ingefära. Skär pak choi några gånger på längden.
  2. Stek morötter och all lök i olja i en gryta tills det blivit lite mjukt. Tillsätt ingefära, pak choi, fond, kokosmjölk, vatten, curry och chili ancho. Lägg på ett lock så pak choien mjuknar snabbare och sjunker ner i såsen. Låt allt koka upp.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär torsken i bitar. När morötterna är färdiga, lägg i torsken och låt sjuda ca 3-4 min tills fisken är färdig.
  5. Servera torskgrytan med nudlar.

Anteckning

Extra gott är det att toppa med räkor.