ViktVäktarna - Torskrygg med tomat- och fetaosttäcke

Torskrygg med tomat- och salladsosttäcke

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God fiskrätt som faller de flesta i smaken med soltorkade tomat, svamp och salladost.

Ingredienser

Torsk

500 g

Champinjoner

250 g

Schalottenlök

1 st

Soltorkade tomater, torra

8 st

Olivolja

2 tsk

Salladsost (feta) 10%

75 g

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis. Lägg fisk i en ugnsfast form.
  3. Skiva svamp tunt. Hacka lök och soltorkade tomater. Fräs svamp, lök och tomater i olja ett par minuter. Smula i ost. Fördela det på fisken och ställ in i ugn ca 15 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
  5. Servera fisken med potatismos och sallad.

Anteckning

Spara lite av potatisvattnet för att späda moset med.