ViktVäktarna - Tortellini- och kycklinggratäng med kantareller

Tortellini- och kycklinggratäng med kantareller

11
Points®
Total tid
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rätt som är lika barn- som vuxenvänlig. Krämig och mild gratäng med tortellini, kyckling, kantareller, spenat och ost.

Ingredienser

Tortellini, färsk

250 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Kantareller

250 g

Rapsolja

1 tsk

Spenat, färsk

100 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Cayennepeppar

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Ricotta

125 g

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Strimla kyckling och finhacka lök.
  4. Värm olja i en panna och fräs löken på låg värme några minuter. Lägg ner kycklingen och stek ca 10 minuter. Blanda ner kantareller och låt de steka med en liten stund.
  5. Blanda tortellinin med spenat, matlagningsbas, cayenne, svartpeppar och ricotta. Blanda i den stekta kycklingen, svampen och löken. Häll över allt i en ugnsfast form. Strö över riven parmesan och sätt in i ugnen ca 15 minuter.