ViktVäktarna  - Tortilla med purjolök och potatis

Tortilla med purjolök och potatis

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En spansk tortilla med purjolök och cheddar. Grym lunch tillsammans med en smarrig sallad!

Ingredienser

Potatis

350 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 bit(ar)

Olivolja

2 tsk

Lökpulver

1 tsk

Ägg

8 st

Cheddarost 35%

2 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Koka potatisen tills de är precis klara. Låt svalna något, skala och tärna dem.
  2. Skiva gul lök och purjolök.
  3. Värm olja i en panna och stek den gula löken en stund. Tillsätt purjolöken och låt steka med tills den mjuknat.
  4. Vispa upp ägg med salt och peppar, blanda ner ost och lökpulver och häll över i pannan tillsammans med den kokta potatisen. Tillaga på låg värme tills omeletten stelnat, ca 20 minuter. Vänd på omeletten med hjälp av en tallrik, och låt steka ca 5 minuter på andra sidan tills den fått lite färg.
  5. Skiva upp och servera.