Foto av Tortilla med purjolök och potatis från WW ViktVäktarna

Tortilla med purjolök och potatis

9
5
3
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En spansk tortilla med purjolök och cheddar. Grym lunch tillsammans med en smarrig sallad!

Ingredienser

Potatis

350 g

Lökpulver

1 tsk

Lök

2 st

Purjolök

1 bit(ar)

Olivolja

2 tsk

Ägg

8 st

Cheddarost

2 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Koka potatisen tills de är precis klara. Låt svalna något, skala och tärna dem.
  2. Skiva gul lök och purjolök.
  3. Värm olja i en panna och stek den gula löken en stund. Tillsätt purjolöken och låt steka med tills den mjuknat.
  4. Vispa upp ägg med salt och peppar, blanda ner ost och häll över i pannan. Tillaga på låg värme tills omeletten stelnat, ca 20 minuter. Vänd på omeletten med hjälp av en tallrik, och låt steka ca 5 minuter på andra sidan tills den fått lite färg.
  5. Skiva upp och servera.