ViktVäktarna - Tortillas med harissarostade grönsaker

Tortillas med harissarostade grönsaker

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Baka tortillabröd smaksatta med harissa, mixa en fluffig och krämig hummus och rosta grönsaker och kikärter i ugnen. Släng ihop tillsammans med en yoghurtsås och du har en smakrik och god middag!

Ingredienser

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 liten(t)/små, liten

Morot

150 g, babymorötter

Harissapasta

1 msk

Olivolja

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Kikärter, konserv

300 g

Rapsolja

1 tsk

Sumak

½ tsk

Spiskummin

¼ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Tahini, med salt

¾ msk

Grekisk yoghurt 0%

½ dl

Mynta

tsk, torkad

Vetemjöl

80 g

Bakpulver

½ tsk

Harissapasta

1 tsk

Grekisk yoghurt 0%

80 g

Salladsost (feta) 10%

20 g

Vattenkrasse

30 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva upp fänkål och aubergine. Lägg i en plastpåse tillsammans med morötter och tillsätt 1 msk harissapasta (ta mindre om du är känslig för hetta), olivolja och ½ tsk spiskummin. Skaka påsen så att allt blandas och lägg över i en långpanna.
  3. Lägg 120 g avrunna kikärter (spara spadet) i en annan plastpåse med rapsolja, sumak och ¼ tsk spiskummin. Lägg i långpannan tillsammans med grönsakerna och sätt in i ugnen 20 minuter.
  4. Lägg 180 g avrunna kikärter i en matberedare tillsammans med ½ riven vitlöksklyfta, pressad saft från 1 citronklyfta och tahini. Blanda ner en skvätt kikärtsspad och kör till en helt slät puré, tillsätt mer spad tills du har en krämig och fluffig konsistens. Smaka av med salt och peppar och ev. med citron.
  5. Blanda ihop ½ dl grekisk yoghurt, ½ riven liten vitlöksklyfta, lite pressad citron och mynta. Ställ in i kylen.
  6. Lägg mjöl, bakpulver och lite salt i en bunke och blanda ihop. Blanda 1 tsk harissapasta med 80 g yoghurt. Blanda ner yoghurten i mjölblandningen och knåda tills du har en smidig deg, tillsätt ev. ytterligare lite mjöl. Dela upp i 2 bollar. Kavla ut tunt på ett lätt mjölat bord. Värm en panna och stek tortillabröden 1-2 minuter på varje sida.
  7. Bre ut hummus på bröden och toppa med de rostade grönsakerna och kikärterna. Smula över ost, och toppa med vattenkrasse och yoghurtsås.