ViktVäktarna - Tortillas med BBQ-kyckling

Tortillas med BBQ-kyckling

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den ultimata fusionrätten. Asiatiska smaker samsas med amerikansk BBQ med en typisk texmex-bas. Yummie!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Tomatpuré

½ dl

Sriracha

1½ msk

Honung

1 msk

Japansk soja

½ dl, japansk

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Vitvinsvinäger

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Salt

½ tsk

Picklad lök

1 medelstor(t)/medelstora, 1 rödlök, ¼ dl ättika 12%, ½ dl socker, 1 dl vatten

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

1 st

Gurka

½ st

Tortillabröd

145 g, 12 mini stand 'n' stuff

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla kyckling. Blanda ihop tomatpuré, sriracha, honung, soja, pressad vitlök, vinäger, sesamolja och salt till en sås. Låt kycklingen marinera minst 30 minuter i såsen, gärna över natten. Stek sedan i en non-stickpanna.
  2. Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag. Blanda tills sockret lösts upp och blanda därefter ner tunt skivad rödlök.
  3. Finhacka avokado och blanda med lite pressad lime. Kärna ur och tärna gurka.
  4. Lägg i kyckling, avokadoröra, picklad rödlök, gurka och koriander i tortillaformarna. Servera med limeklyftor och koriander.

Anteckning

BBQ-marinaden blir het, är du känslig för stark mat kan du minska mängden sriracha. Kycklingen går att byta ut mot i princip allting. Lax, fläsk, biff eller valfri vegetariskt produkt.