Foto av Tortillasoppa med kyckling från WW ViktVäktarna

Tortillasoppa med kyckling

4
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tortillasoppa är en klassisk rätt från Mexiko som går hem hos de flesta! I denna har vi kyckling, jalapeño, tomat, lime, chilipulver och koriander. Serverad med tortillachips och ost.

Ingredienser

Lök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Olivolja

2 tsk

Chilipulver

1 tsk

Vatten

14 dl

Tomater, krossade

1 förp

Kycklingbröstfilé

500 g

Lime

1 st

Koriander

1 kruka(or)

Ost riven 17%

4 msk

Tortillachips

2 dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och jalapeño.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken minst 10 minuter. Blanda ner vitlök, jalapeño och chili och låt steka med 1 minut.
  3. Blanda ner vatten, krossade tomater, kyckling och pressad lime. Koka upp och låt sedan sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, ca 20 minuter.
  4. Ta upp kycklingen och dra isär den med hjälp av två gafflar. Lägg ner den i soppan igen tillsammans med hackad koriander.
  5. Häll upp i skålar och toppa med ost och tortillachips.