ViktVäktarna - Tunnbröd med nötfärsbiffar och picklad lök

Tunnbröd med nötfärsbiffar och picklad lök

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Baka egna tunnbröd, pickla egen lök, blanda ihop en egen vitlökssås och knåda ihop egna kryddiga nötfärsbiffar. Visst, denna rätt är lite pysslig, men det mesta kan du göra kvällen innan och i belöning får du en otroligt smarrig middag som du kommer vilja göra om, och om igen!

Ingredienser

Lök

3 st, röd/röda

Kummin

1 tsk, hela frön

Äppelcidervinäger

1 dl

Socker

1 msk

Salt

1 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

3 klyfta(or)

Citron

1½ st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Nötfärs 10%

500 g

Koriander

2 tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Kanel

½ tsk

Vetemjöl

125 g

Bakpulver

1¼ tsk

Grekisk yoghurt 0%

125 g

Rapsolja

1 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt. Rosta kumminfrön i en torr panna. Tillsätt vinäger, socker, salt och löken. Blanda runt och låt sjuda 2-3 minuter och låt sedan svalna. Häll över i en ren glasburk med lock och ställ in i kylen.
  2. Blanda ihop 2 dl yoghurt, 1 liten vitlöksklyfta, rivet skal och pressad saft från ½ citron och lite finhackad bladpersilja. Ställ in i kylen.
  3. Lägg nötfärs i en bunke. Riv ner 2 vitlöksklyftor och rivet skal från 1 citron och tillsätt koriander, spiskummin, paprikapulver och kanel. Finhacka bladpersilja och lägg ner i skålen. Krydda med salt och peppar och blanda ihop allt. Forma till 12 avlånga bollar.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och lite salt. Blanda ner 125 g yoghurt och knåda ihop till en smidig deg. Dela upp i 8 bollar. Kavla ut tunt på ett lätt mjölat bord.
  5. Värm olja i en stor panna och stek biffarna tills de är genomstekta och fått färg, 5-10 minuter.
  6. Värm en non stick- eller grillpanna och stek bröden ca 45 sekunder på ena sidan och 20-30 sekunder på andra. Lägg i en ren handduk medan du steker resterande.
  7. Fyll bröden med biffarna, picklad lök, citronyoghurtsås och salladsblad.