ViktVäktarna - Tunnbrödspizza med svamp och rökt lax

Tunnbrödspizza med svamp och rökt lax

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Man skulle kunna kalla denna rätt för Sveriges svar på pizza. Tunnbröd toppat med purjolök, champinjoner, färskost, kallrökt lax och mangold. Hur gott låter inte detta? Är det till kvällmat, lunch, brunch eller varför inte göra minivarianter och ha dem på en midsommar- eller påskbuffé?

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Rapsolja

1 tsk

Tunnbröd, mjukt

4 mellan

Färskost 11%

100 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Mangold

70 g

Lax kallrökt

300 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skiva svamp och stek i olja tills den fått lite färg. Salta och peppra.
  3. Lägg ut tunnbröd på en bakplåtspappersklädd plåt och bre på färskost. Strimla purjolök och lägg på pizzan tillsammans med svamp. Grädda hastigt i ugn, ca 5 minuter.
  4. Toppa med mangold, lax och pressa över citron.