Foto av Tunnbrödssouvlaki från WW ViktVäktarna

Tunnbrödssouvlaki

14
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Souvlaki på lite annorlunda sätt med tunnbröd. Marinaden ger köttet och grönsakerna en riktigt schysst smak.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Paprika

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Tunnbröd, mjukt

4 stor(t)/stora

Tomat

2 st

Ruccola

100 g

Rysk yoghurt 17%

4 msk

Olivolja

2 msk

Honung

2 msk

Citron

1 st

Rosmarin

1 msk, färsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blötlägg 4-6 grillspett i vatten 30 minuter.
  2. Skär filén i stora kuber och paprikan i grova bitar. Skala och klyfta rödlöken. Varva kött, paprika och rödlök på spetten.
  3. Blanda ihop en marinad med olivolja, honung, citronsaft, finhackad rosmarin och pressad vitlök. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur en timme.
  4. Salta och peppra spetten och grilla på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt. Servera i tunnbrödet tillsammans med skivade tomater, ruccola och rysk yoghurt.