ViktVäktarna - Ugnsbakad korv med ost- och äppelkräm

Ugnsbakad korv med ost- och äppelkräm

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad korv är en riktigt favorit i många hem! Denna variant har vi fyllt med en ost-, senap- och äppelkräm och serverar med ett broccolimos och rostade grönsaker.

Ingredienser

Potatis

600 g

Broccoli

1 stånd

Korv 9%

500 g, middagskorv

Rapsolja

1 tsk

Salladslök

1 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Salladsost (feta) 10%

100 g

Senap

2 msk

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Paprika

1 st

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Dela broccoli och skär stammen tunt. Låt koka med potatisen mot slutet av koktiden.
  4. Skär snitt i korven med 2 cm mellanrum, men inte hela vägen igenom. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg i korven.
  5. Finhacka salladslök och äpple. Mosa salladsosten och blanda i senap, lök och äpple. Fyll korven med ostkrämen och toppa med den rivna osten.
  6. Dela paprika och blomkål i mindre bitar och lägg i en plastpåse med olivolja och salt. Blanda runt och lägg sedan paprika och blomkål bredvid korven och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  7. Häll av vattnet från potatis och broccoli, men spara lite av det. Mosa potatis och broccoli till ett stomp och spä med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och servera med korven och de rostade grönsakerna.