Ugnsbakad lax med krossad jordärtskocka
11
Points®
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt oss prata lite om den krossade jordärtskockan i denna rätt, som utan tvekan är stjärnan. Kokta jordärtskockor krossas lätt med handen, toppas med en blandning av hackade hasselnötter, parmesan, rivet citronskal och pressad vitlök för att sedan rostas i ugnen. Vad du än serverar till kommer det bli gott!
Ingredienser
Jordärtskocka
1 kg
Hasselnötter
1 dl, hackad/hackat
Parmesanost
2 dl
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Lax
600 g
Dragon
2 msk, hackad
Fraiche 5%
2 dl
Äggula
1 st
Vitvinsvinäger
2 tsk
Senap (dijon)
1 tsk
Sparris
1 knippe(n)