Foto av Ugnsbakad lax med varm dillsås från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad lax med varm dillsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad lax täckt med vin- och dillsås. Smaskens för hela familjen!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lax

500 g

Salt

½ tsk

Citronpeppar

2 krm

Sockerärter

150 g

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Dill

1 dl, hackad

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och dela morötter. Lägg ner med potatisen när ca 5 minuter återstår.
  3. Lägg lax i ugnsfast form, krydda med salt och citronpeppar. Tillaga i ugn ca 20 minuter.
  4. Koka upp matlagningsvin med buljongtärning och red med såsredning, låt småkoka ett par minuter. Blanda ner matlagningsyoghurt och dill, smaka av med socker och ev. lite salt och peppar.
  5. Servera lax med kokt potatis, morötter, sås och skivade sockerärter.

Anteckning

Låt inte såsen koka efter att yoghurten blandats ner, då den kan skära sig.