ViktVäktarna - Ugnsbakad lax toppad med örtyoghurt

Ugnsbakad lax toppad med örtyoghurt

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig bit lax toppad med en örtproppad krämig yoghurt. Perfekt på påsk- eller midsommarbuffén, men funkar även att servera som middag tillsammans med exempelvis pressad potatis eller kokt färskpotatis.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Gräslök

1 dl, hackad

Persilja

1 dl, hackad

Basilika

½ dl, hackad

Dragon

2 msk

Lax

900 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa yoghurt och örter i en mixer och smaka av med salt.
  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och bre på örtyoghurten. Sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 20 minuter.
  4. Lägg över på ett serveringsfat och toppa med lite mer örter och nymalen svartpeppar. Servera med citronklyftor.