Foto av Ugnsbakad piccata med saffransrisoni från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad piccata med saffransrisoni

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kanske världens snabbaste bjudrätt. En variant på piccata milanese som i sitt ursprung är parmesanpanerad och stekt fläskschnitzel. Minst lika gott, men mycket smartare, blir det med tunna kycklingfiléer som ostgratineras i ugnen. Serverade med en snabb tomatsås och saffransdoftande risoni är det verkligen en busenkel helgmiddag.

Ingredienser

Ägg

1 st

Parmesanost

1½ dl

Kycklingbröstfilé

600 g, tunt skivad

Panko ströbröd

1 msk

Krossade tomater

1 förp, finkrossade

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

2 tsk, färsk

Socker

½ tsk

Pasta okokt (risoni)

3 dl

Saffran

1 pkt

Chili flakes

½ tsk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Vispa ihop ägg och ost. Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och bre på äggsmeten. Strö över panko och sätt in mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 15 minuter.
  3. Koka ihop tomat, vitlök och timjan en stund. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen tillsammans med saffran och chili flakes.
  5. Servera kycklingen med tomatsåsen, saffransrisonin och ruccola.