Ugnsbakad piccata med saffransrisoni
9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kanske världens snabbaste bjudrätt. En variant på piccata milanese som i sitt ursprung är parmesanpanerad och stekt fläskschnitzel. Minst lika gott, men mycket smartare, blir det med tunna kycklingfiléer som ostgratineras i ugnen. Serverade med en snabb tomatsås och saffransdoftande risoni är det verkligen en busenkel helgmiddag.
Ingredienser
Ägg
1 st
Parmesanost
1½ dl
Kycklingbröstfilé
600 g, tunt skivad
Panko ströbröd
1 msk
Krossade tomater
1 förp, finkrossade
Vitlök
2 klyfta(or)
Timjan
2 tsk, färsk
Socker
½ tsk
Pasta okokt (risoni)
3 dl
Saffran
1 pkt
Chili flakes
½ tsk
Ruccola
70 g