ViktVäktarna - Ugnsrostad potatis

Ugnsrostad potatis

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rostade små potatisar är ett helt ljuvligt tillbehör som passar till mycket. Servera dem till en ugnsstekt hel kyckling, en fin grillad laxsida eller varför inte blanda ner dem i en sallad med en massa matiga goda grejer och servera som en ljummen sallad under parasollet en varm sommarlunch?

Ingredienser

Rosmarin

3 stjälk(ar), eller timjan

Färskpotatis

800 g

Rapsolja

1 msk

Vitlök

6 klyfta(or)

Salvia

1 msk, 6 blad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka rosmarinbladen.
  3. Lägg potatis, olja och rosmarin i en stor ugnsfast form. Blanda samman allt, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen 20 minuter.
  4. Finhacka salviabladen.
  5. Ta ut formen från ugnen, lägg oskalade vitlöksklyftor och salviabladen i formen och rör om. Sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills potatisen är gyllenbrun.