Foto av Ugnsbakad spetskål från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad spetskål

1
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ugnsbakad kål blir otroligt gott! Denna är smaksatt med paprikapulver, chili och spiskummin, men smaksättningen kan givetvis varieras efter smak och vad du ska ha dem till.

Ingredienser

Spetskål

1 huvud(en)

Olivolja

1 msk

Paprikapulver

½ tsk

Chilipulver

¼ tsk

Spiskummin

½ tsk

Salladskrydda

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kålen i klyftor. Lägg ner i en påse.
  3. Blanda ihop olja och kryddor. Häll över i påsen, skaka runt så att kålen täcks.
  4. Lägg över kålen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugn ca 25 minuter.