[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Ugnsbakad tacobiff med klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad tacobiff med klyftpotatis

8 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite mer “städad” variant av tacomyset som passar lika bra mitt i veckan som på fredagen.

Ingredienser

Potatis

500 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Nötfärs 10%

250 g

Ägg

2 st

Taco kryddmix

1 påse(ar)

Ost riven 17%

2 dl

Olivolja

2 tsk

Sallad

4 dl

Cocktailtomater

250 g

Gurka

1 bit(ar)

Koriander

1 kruka(or)

Tacosås (salsa)

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatisen (behåll gärna skalet). Lägg ner i kokande vatten ca 7 minuter.
  3. Mixa sköljda och avrunna bönor grovt. Blanda med färs, ägg och tacokrydda. Forma till en rundel, Ø ca 20 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost och skåra biffen i 4 delar.
  4. Lägg den kokta potatisen på plåten bredvid färsen. Ringla över olja, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  5. Strimla sallad, halvera tomater och tärna gurka.
  6. Toppa biffen med och koriander. Servera med sallad och sås.