ViktVäktarna - Ugnsbakade paprikor med kikärter, ägg och harissa

Ugnsbakade paprikor med kikärter, ägg och harissa

1
Points® value
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakade paprikor fyllda med en kryddig röra på kikärter, paprika och spenat. Knäck i ett ägg och toppa med hackad gräslök och harissa och du har en smarrig lunch. Men de funkar även utmärkt som del i en mezebuffé.

Ingredienser

Paprika

6 st

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Spiskummin

¼ tsk

Kanel

¼ tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Spenat, färsk

70 g

Ägg

6 st

Gräslök

4 msk

Harissapasta

6 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera hälften av paprikorna och ta bort hinnorna. Lägg över i en inoljad ugnsfast form, med snittsidan uppåt. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
  3. Hacka lök och resterande paprikor.
  4. Värm olja i en panna och stek lök och paprika tills de är mjuka. Blanda ner kryddorna och låt steka med en stund.
  5. Mosa kikärterna lätt och hacka spenaten. Blanda ner i pannan och stäng av värmen. Lägg över fyllningen i de bakade paprikorna och knäck i ett ägg i varje halva. Sätt in i ugnen, utan folie, tills äggvitan stelnat och gulan är som du vill ha den, ca 20 minuter.
  6. Toppa med hackad gräslök och harissapasta.

Anteckning

Servera gärna med en god bit bröd.