Foto av Ugnsbakat äpple med ingefärssås från WW ViktVäktarna

Ugnsbakat äpple med ingefärssås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bjud på denna spännande kreation med äpple, mandelmassa och kanel. Himmelskt gott!

Ingredienser

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora

Mandelmassa

6 msk

Kanel

1 msk

Kanelstång

4 st

Mandelspån

2 msk

Fraiche 5%

2 dl

Ingefära

1 msk

Citronmeliss

1 msk

Instruktioner

  1. Kärna ur äpple och ställ dem med hålen upp i en ugnsform. Blanda samman mandelmassa och kanel. Fyll hålen med mandelmassan och stick ner en kanelstång i varje. Baka i ugn 150° ca 30 min. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Blanda samman fraiche med ingefära. Servera äpplen med såsen och lite rostad mandel. Garnera med citronmeliss.