Foto av Ugnspannkaka i gjutjärnspanna från WW ViktVäktarna

Ugnspannkaka i gjutjärnspanna

14
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Att göra ugnspannkaka i gjutjärnspanna är en riktig hit! Receptet är till en person (alltså perfekt till lunchen?), men är ni fler som ska äta den, öka mängderna och använd en stor panna eller en långpanna.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mjölk 0,5%

2 dl

Vetemjöl

1 dl

Ägg

1 st

Salt

1 nypa(or)

Kalkonbacon

2 skiva(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smörj en liten gjutjärnspanna med margarin. Sätt in i ugnen några minuter.
  3. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget. Knäck ner ägget och vispa till en slät smet. Blanda ner salt.
  4. Häll smeten i den heta pannan och sätt in i ugnen tills pannkakan är klar, ca 10-15 minuter.
  5. Stek under tiden bacon i en torr panna.
  6. Servera pannkakan med bacon och rivna morötter.

Anteckning

Det är viktigt att pannan är het för att pannkakan ska resa sig.