ViktVäktarna - Ugnspannkaka med kalkonbacon

Ugnspannkaka med kalkonbacon

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnspannkaka är en riktig vardagsklassiker som uppskattas av många. Har du testat den med kalkonbacon istället för fläsk? Gör det!

Ingredienser

Kalkonbacon

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mjölk 0,5%

8 dl

Vetemjöl

4 dl

Ägg

4 st

Salt

½ tsk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen fem minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera ugnspannkakan med rivna morötter.