ViktVäktarna - Ugnspannkaka med lax

Ugnspannkaka med lax

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ungspannkaka med det där lilla extra! Lax och svartkål gör denna gamla klassiker till en nygammal favorit i veckomenyn.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

6 dl

Vetemjöl

3 dl

Salt

1 tsk, 1-2 tsk

Peppar

½ tsk

Lax

500 g

Dill

1 knippe(n)

Svartkål

200 g

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva lök, stek mjuk i hälften av margarinet på svag värme.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl lite i taget till en slät smet. Krydda med salt och peppar.
  4. Pensla en ugnsfast form med resterande margarin. Lägg den stekta löken i botten på formen. Skär lax i 2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå löken, salta och peppra laxen.
  5. Häll på pannkakssmeten och strö över hackad dill.
  6. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  7. Skär bort den tjocka delen av stammen på svartkålen. Hacka resten av svartkålen och stek hastigt i olja. Strö över flingsalt. Servera till ugnspannkakan.