Foto av Ugnsrostad blomkål med tahini- och citrondressing från WW ViktVäktarna

Ugnsrostad blomkål med tahini- och citrondressing

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Grymt vegoalternativ till julskinkan. Ugnsrostad hel blomkål med en dressing på tahini och citron, toppad med pistagenötter, mynta och granatäpple - hur festligt som helst!

Ingredienser

Blomkål

1 kg, 1 stor

Rapsolja

2 tsk

Tahini, med salt

3 msk

Vatten

3 msk

Citron

2 msk, pressad

Mynta

3 msk, hackad

Pistagenötter

30 g, skalade

Granatäpple

50 st, kärnor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg blomkål i ett ark aluminiumfolie. Krydda med salt och peppar och förslut sedan till ett paket. Sätt in i ugnen 20-25 minuter. Öppna paketet och pensla med olja och sätt tillbaka i ugnen utan folie. Rosta tills kålen är mjuk och fått fin färg, ca 30-45 minuter.
  3. Vispa ihop tahini, vatten och pressad citron. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Hacka mynta och nötter.
  5. Lägg upp blomkålen på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och toppa med granatäpplekärnor, mynta och nötter.