Ugnsrostad kyckling med betor och broccolimos
9
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling ligger stabilt på tio-i-topplistan både som helg- och vardagsfavorit i Sverige. Och att ugnsrosta den hel är utan tvekan det bästa sättet att tillaga den på om du frågar oss. Den blir så ljuvligt saftig! Här serveras den med ugnsbakade betor och ett potatis- och broccolimos. Helg eller vardag, det bestämmer du.
Ingredienser
Paprikapulver
1 msk
Oregano
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Kycklingfond
1 msk
Kinesisk soja
1 msk
Hel kyckling ca 1,2 kg
1 st, avser rå vikt och ätlig del
Rödbetor, färska
500 g
Olivolja
2 tsk
Potatis
400 g
Broccoli
2 stånd
Mjölk 0,5%
1 dl
Margarin flytande 80%
2 msk
Sallad
70 g