ViktVäktarna - Ugnsrostad lax med kikärtor och paprika

Ugnsrostad lax med kikärtor och paprika

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax, svartkål, paprika och kikärtor kryddade med spiskummin, koriander och paprikapulver smakar lika gott som det låter! Toppa gärna med en klick yoghurt och servera kanske med en bit bröd.

Ingredienser

Paprikapulver

1½ tsk

Koriander

1 tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

¾ tsk

Svartkål

400 g

Paprika

1 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, röd

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

4 tsk

Lax

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda paprikapulver, koriander, spiskummin, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg svartkål, strimlad paprika, skivad rödlök och sköljda och avrunna kikärtor i en ugnsform. Häll på 2 tsk olja och hälften av kryddblandningen. Blanda runt väl och sprid ut i formen. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Pensla laxen med resterande olja och krydda med resten av kryddblandningen. Ta ut formen med grönsaker och gör plats för laxen. Sätt in ytterligare 10 minuter i ugn eller tills laxen är klar.

Anteckning

Rör ihop grekisk yoghurt med hackad mynta att servera till.