ViktVäktarna - Ugnsrostad pumpa med kolja och pepparotssås

Ugnsrostad pumpa med kolja och pepparotssås

5
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pumpa som får rostas hel med olivolja, citron och en massa timjan är galet gott! Servera den med en smarrig stekt fisk och en yoghurtsås smaksatt med pepparrot. Drömmigt!

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

1 msk

Citron

½ st

Timjan

1 msk, torkad

Chili flakes

1 tsk

Kolja

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Pepparrot

3 msk, riven/rivet

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Halvera pumpan på längden. Pensla på olivolja, pressa över citron och krydda med timjan, chili flakes och salt. Sätt in i ugn ca 45-60 minuter tills den är helt mjuk.
  3. Salta fisken och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter. Stek den i margarin ett par minuter på varje sida beroende på tjocklek på fisken. Peppra.
  4. Riv pepparrot och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt och rivet skal från citron.

Anteckning

Skär pumpan i mindre bitar för snabbare tillagningstid.