Foto av Ugnsrostade grönsaker med oxfilé från WW ViktVäktarna

Ugnsrostade grönsaker med oxfilé

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt läcker rotfruktslåda som med sin mustiga smak passar utmärkt till oxfilé. Häftig att bjuda på en lördagafton! Doften från rosmarin är så underbar!

Ingredienser

Oxfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

120 g

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Paprika

1 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rosmarin

1 tsk

Pasta kokt (makaroner)

200 g

Fraiche 5%

2 dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skala och skär rotfrukter, lök och paprika i mindre bitar. Lägg alltsammans på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda så att oljan kommmer jämt över. Krydda med pressad vitlök, flingsalt, rosmarin och svartpeppar. Skär filén i fyra jämna bitar. Krydda dem väl med salt och peppar. Låt köttet bli rumstempererat och bryn det runt om i margarin. Lägg filébitarna över grönsakerna, stek i ugn 200 grader ca 15 minuter. Ta ut formen och blanda ner pastan, stek ytterligare ca 10 minuter. Blanda samman fraiche med din favoritkrydda, låt stå i kyl för att mogna en stund. Servera rotfruktssalladen med filé och toppa med fraiche.