ViktVäktarna - Ugnsrostade grönsaker och chorizo

Ugnsrostade grönsaker och chorizo

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Plåtmat när den är som bäst! Heta små chorizos, sötpotatis, lök och paprika dressade med senap och rökt paprikapulver.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Paprika

2 st, 1 röd och 1 gul

Lök

2 st, röd/röda

Färsk korv 25%

300 g, gärna små chorizo

Vitlök

4 klyfta(or)

Senap

1 msk, grov

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva sötpotatis och paprika och klyfta lök. Lägg över i en skål tillsammans med korv, vitlök, senap, olja och paprikapulver. Blanda runt så att allt blandas.
  3. Sprid ut grönsaker och korv på en plåt och sätt in i ugnen 30 minuter. Lägg på tomaterna och sätt tillbaka tills sötpotatisen är mjuk och korven genomstekt, ca 15 minuter.