[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Ugnsrostade kycklinglår med paprika och oliver från WW ViktVäktarna

Ugnsrostade kycklinglår med paprika och oliver

7
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel, snabb och god rätt har vi här! Kycklinglår, oliver, små spetspaprikor och brödkrutonger som rostas i ugn med rökt paprikapulver och sedan toppas med sherryvinäger och persilja är riktigt smarrigt.

Ingredienser

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Kycklinglår utan skinn

4 st, vikt avser ätlig del

Snackpaprika

12 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, med pimiento

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

85 g

Sherryvinäger

2 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop paprikapulver, salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med ¼ tsk av kryddmixen. Lägg paprikor och oliver på plåten.
  4. Blanda olja och finriven vitlök med resterande kryddmix och ringla över allt på plåten. Sätt in i ugnen 15 minuter.
  5. Tärna brödet och lägg på pannan. Blanda runt med kycklingen, paprikorna och oliverna. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt och brödet krispigt, ca 10 minuter.
  6. Ringa över vinäger och toppa med hackad persilja.