Foto av Ugnsrostade rotfrukter toppade med getost från WW ViktVäktarna

Ugnsrostade rotfrukter toppade med getost

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsrostade rotfrukter är fantastiskt gott till både kyckling och kött. Denna variant med rödbetor, ruccola och granatäpple är extra god!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Kålrot

1 bit(ar)

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora, eller gulbeta

Rödbetor, färska

6 st, 5-6 st

Rapsolja

2 msk

Honung, flytande

2 msk

Rosmarin

1 tsk

Oregano

1 tsk

Ruccola

70 g

Getost (chèvre)

100 g

Granatäpple

1 st

Instruktioner

  1. Skala och dela sötpotatis, kålrot, palsternacka, morot och rödbetor i mindre bitar. Blanda samman olja, honung, örtkryddor, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i rotfrukterna och blanda runt. Lägg upp på en bakpappersklädd plåt och tillaga i ugn 225º ca 40 minuter. Lägg upp dem på ett fat och vänd ner ruccola. Smula över getosten och strö över granatäppelkärnor. Servera till kyckling och kött.