Foto av Ugnsrostade rotsaker med gröna oliver och quornfilé från WW ViktVäktarna

Ugnsrostade rotsaker med gröna oliver och quornfilé

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kummin- och fänkålskryddade rotfrukter serverade till quornfilé och en vitlökssås.

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Potatis

8 st

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 msk

Kummin

1 tsk

Fänkålsfrön

1 tsk

Quornfilé

200 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Fraiche 5%

2 dl

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, gröna

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela morötter, palsternackor och potatisar i mindre bitar. Dela blomkål i mindre bitar. Lägg rotsakerna i en plastpåse och häll på olja. Lägg på en plåt. Krossa kummin och fänkål i en mortel och strö över grönsakerna. Lägg även vitlöksklyftorna på plåten. Ta ut vitlöksklyftorna ur ugnen när de är riktigt mjuka, ca 15 minuter. Lägg quornfilérna på plåten och grilla i ugnen tills alla grönsaker är mjuka, ca 15 minuter till. Mosa vitlöken med en gaffel och blanda med fraiche. Smaka av med salt och peppar. Hacka oliverna fint och strö över de rostade rotsakerna. Servera quornfiléerna med rotsaker och sås.