ViktVäktarna - Ugnsstekta grönsaker med yoghurtdressing

Ugnsstekta grönsaker med yoghurtdressing

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett riktigt gott tillbehör som passar till mycket. Rotfrukter och lök rostat i ugn med mald koriander, korianderfrön och pressad citron och sedan toppat med en fräsch vitlöks- och myntadressing och granatäpplekärnor.

Ingredienser

Palsternacka

250 g

Morot

250 g

Blomkål

300 g

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Koriander

1 tsk, torkad malen

Koriander

1 tsk, frön

Citron

½ st

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

½ st

Gurkmeja

¼ tsk

Mynta

½ knippe(n)

Honung, flytande

1 tsk

Mynta

½ knippe(n)

Granatäpple

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela palsternacka och morot på längden. Dela blomkål i mindre bitar. Klyfta lök.
  3. Koka palsternacka och morot al dente. Ta upp och lägg i blomkålen, låt den koka al dente. Spara 2,5 dl av kokvattnet.
  4. Lägg över morötter, palsternacka och lök i en ugnsfast form. Ringla över olja och sätt in i ugnen 15 minuter. Lägg sedan på blomkål, mald koriander, korianderfrön och pressad citronsaft, blanda runt allt och sätt in ytterligare 10 minuter.
  5. Lägg yoghurt, pressad vitlök, pressad citronsaft, gurkmeja, mynta och honung i en mixer kör till en slät sås och spä gradvis med lite av kokvattnet tills såsen får lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg de rostade grönsakerna på ett serveringsfat. Ringla över lite av såsen och blanda runt ordentligt, ringla sedan över resterande sås och strö över hackad mynta och granatäpplekärnor.

Anteckning

Rätten kan serveras varm eller kall, men tänk på att låta grönsakerna svalna innan du ringlar över såsen om du serverar den kall.