Foto av Ungersk gulasch från WW ViktVäktarna

Ungersk gulasch

7
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gulasch - en klassisk rätt från Ungern. En mustig gryta med god smak av vitlök, chili och rött vin!

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

400 g, grytbitar

Lök

2 st, gul/gula

Potatis

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk finhackad

Lagerblad

3 st

Paprikapulver

2 msk

Tomatpuré

2 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-4 tsk färsk, finhackad

Vin, rött 11%

2 dl

Kalvfond

2 msk

Krossade tomater

2 dl

Paprika

1 st, gul

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken, skär potatisen i 1*1 cm tärningar. Hetta upp margarinet i en rymlig kastrull och bryn lök, vitlök, lagerblad, kött och paprikapulver några minuter. Tillsätt tomatpuré och chili, låt det fräsa ytterligare 30 sekunder. Slå i 0,5 l vatten, vin, fond och krossade tomater. Lägg på lock och låt det koka sakta i ca 40 minuter. Vätskan skall täcka köttet, häll på lite vatten om det behövs. Tillsätt potatis och låt det koka ytterligare ca 15 minuter eller tills potatisen är kokt och köttet är mört. Lägg i strimlad paprika när 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar, servera gulaschen i djupa tallrikar.