ViktVäktarna - Ungersk köttsoppa

Ungersk köttsoppa

7
Points®
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och värmande buljongbaserad köttsoppa med mycket paprika- och vitlök! Ät som den är, eller med en klick gräddfil och en skiva nybakat bröd.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

2 st

Tomatpuré

3 msk

Svartpeppar

1 krm

Paprikapulver

1 tsk

Paprika

2 st, 1 röd och 1 grön

Vitlök

3 klyfta(or), 2-3 klyftor

Instruktioner

  1. Tärna kött och hacka lök, bryn i olja i en gryta.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Låt koka tills köttet är mört, ca 2 timmar.
  3. Krydda med peppar och paprikapulver. Tärna paprika och lägg ner tillsammans med pressad vitlök. Låt sjuda en stund till. Smaka ev av med mer kryddor.