ViktVäktarna - Våffelwraps med vaniljsås och jordgubbar

Våffelwraps med vaniljsås och jordgubbar

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ja, vi vet att ni gillar frasvåfflor, men motsatsen till frasvåfflor behöver inte vara något dåligt. Här har vi mjuka, formbara våfflor som du fyller med jordgubbar och en galet god råkräm med yoghurt och rullar ihop till en wrap. Alltså en våffelwrap. Lika gott som genialt tycker vi!

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Havremjöl

2 dl

Bakpulver

2 tsk

Salt

½ tsk

Mjölk 0,5%

2 dl

Mineralvatten

2 dl

Ägg

2 st

Rapsolja

2 tsk

Äggula

2 st

Socker

2 msk

Vaniljsocker

½ msk

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Jordgubbar

500 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjöl, havremjöl, bakpulver och salt.
  2. Blanda ner mjölk och vatten i mjölet och vispa ihop till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och vispa ihop.
  3. Värm ett våffeljärn och pensla med olja. Grädda våfflor.
  4. Vispa upp äggulor, socker och vaniljsocker till en pösig smet. Vispa med yoghurt.
  5. Dela jordgubbar i mindre bitar och fyll våfflorna med dem och vaniljsåsen.