Foto av Vårens grönsaksgratäng med ryggbiff från WW ViktVäktarna

Vårens grönsaksgratäng med ryggbiff

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna härliga grönsaktsgratäng görs på sommarens primörer, och smakar mumsigt till en grillad ryggbiff.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

150 g

Sparris

150 g, 1 knippe

Timjan

1 msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ägg

2 st

Mjölk 1,5%

2 dl

Ost riven 17%

1 dl

Ryggbiff nöt

500 g, 4 st

Instruktioner

  1. Dela kålen i mindre buketter. Skala och skiva morötterna grovt. Strimla purjon, Dela sparrisen i bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 5-6 min. Låt rinna av i durkslag. Lägg grönsakerna i en liten smord ugnsform, spara några sparristoppar, Vispa samman ägg, mjölk och ost. Häll det över grönsakerna och tillaga i ugn 200° ca 30 min. Krydda biffarna och stek/grilla dem. Lägg sparristoppar och timjan på gratängen och servera med ryggbiff.