Foto av Vårens sparris med citron och pinje från WW ViktVäktarna

Vårens sparris med citron och pinje

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Färsk, grön, kokt sparris med vitlök, citron och rostade pinjenötter. Fantastiskt gott!

Ingredienser

Sparris

16 st, gröna, färska

Citron

1 st, saft

Vatten

1 msk

Pinjenötter

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Ansa sparrisen och låt koka i lättsaltat vatten (1 tsk/liter vatten) 2-5 min beroende på tjocklek. Blanda 1 msk citronsaft och vatten och pressa ner vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna någon minut till fin färg. Lägg upp sparrisen på ett fat, skeda över vitlöksblandningen, salta och peppra och strö slutligen över nötterna. Garnera med persilja.