Foto av Varm laxpanna med sparris från WW ViktVäktarna

Varm laxpanna med sparris

12
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som en pytt blir denna rätt på lax, bulgur, spenat och coctailtomater. Lite godare, mycket lättare!

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Sparris

150 g, 1 knippe

Lax

500 g

Cocktailtomater

10 st

Olivolja

2 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Lök

1 st, röd/röda

Spenat

70 g, 1 påse babyspenat

Fraiche 8%

2 dl

Lime

1 st, saft och rivet skal

Instruktioner

  1. Koka bulgurn. Skär av ca 1 cm på nedre delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 10 min. Dela laxen i mindre bitar och stek i 1 tsk olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och håll varm. Stek bulgurn i resterande olja, krydda med gurkmeja. Blanda ner strimlad lök och låt steka med en stund. Vänd ner lax, sparris, halverade tomater och spenat. Smaka av med salt och peppar och låt att bli varmt. Blanda fraiche med saft och rivet skal av lime. Krydda med salt och peppar. Servera till laxen.