ViktVäktarna - Varm lins- och fänkålssallad med apelsindressing

Varm lins- och fänkålssallad med apelsindressing

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En varm sallad som funkar lika bra året runt! Gröna linser med frästa grönsaker och en fräsch apelsin- och fänkålsdressing.

Ingredienser

Gröna torra linser

1½ dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 stor(t)/stora

Salladslök

1 knippe(n)

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Spenat, förvälld/fryst

100 g, babyspenat

Fänkålsfrön

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Honung, flytande

1 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Apelsin

1 st, ½ dl pressad

Äppelcidervinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och tärna morot och rotselleri. Hacka salladslök och fänkål (spara ev. fänkålsdill). Stek grönsakerna i olja i en stekpanna.
  3. Mortla fänkålsfrön och blanda ihop med svartpeppar, honung, senap, pressad apelsin, äppelcidervinäger och salt till en dressing.
  4. Blanda ihop linser, grönsaker, dressing och spenat till en sallad. Strö över fänkålsdillen.