ViktVäktarna - Varm linssallad med rostade grönsaker och gojibär

Varm linssallad med rostade grönsaker och gojibär

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig linssallad med rostad fetaost, sötpotatis, brysselkål, svartkål och rödlök. Toppad med avokado och gojibär.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Sötpotatis okokt

500 g

Brysselkål

400 g

Lök

2 st, röd/röda

Svartkål

200 g

Rapsolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Honung, flytande

½ msk

Salladsost (feta) 25%

100 g

Avokado

1 liten(t)/små

Gojibär

½ dl

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 180° varmluft.
  3. Tärna sötpotatis, halvera brysselkål, klyfta lök och repa och dela svartkål i mindre bitar. Lägg allt i en påse och blanda med olja, vinäger och honung.
  4. Lägg svartkål åt sidan och lägg sötpotatis och brysselkål på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med fetaosten. Sätt in i ugnen tills kålen och sötpotatisen mjuknat och fått färg, 20-30 minuter. Ta ut plåten och lägg på svartkålen. Sätt in i ugnen tills svartkålen mjuknat något.
  5. Blanda ihop linser med sötpotatis, kål, lök, ost och lite flingsalt på ett stort fat. Toppa med skivad avokado och gojibär.