Foto av Varm potatissallad med bönor från WW ViktVäktarna

Varm potatissallad med bönor

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En utmärkt rätt till picknicken eller till det grillade köttet.

Ingredienser

Potatis

10 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Lök

1 st, röd/röda

Sockerärter

3 dl

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1½ msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Basilika

3 msk

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och skär dem i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisen. Skär fetaost och lök i bitar. Blanda med potatis, bönor, sockerärter, olja, vinäger, salt och peppar. Garnera med färsk basilika. Servera med sallad och en bit bröd. Potatissalladen är lika god varm som kall, vilket gör rester utmärkta till lunchlådan.