ViktVäktarna - Varma mackor med tonfisk och jalapeños

Varma mackor med tonfisk och jalapeños

5
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En varm macka funkar alltid! De går snabbt, kan fyllas med vad du hittar hemma, och blir alltid goda! Här har vi toppat rågsurdegsbröd med tonfisk, karamelliserad lök, jalapeños och ost.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

½ msk

Balsamvinäger

2 tsk

Socker

1 tsk

Råglevainbröd

4 skiva(or)

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Inlagda jalapeños

12 skiva(or)

Ost 17%

8 skiva(or)

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Skiva lök.
  2. Värm olja i en panna och fräs löken minst 15 minuter på medelvärme. Tillsätt vinäger och socker och låt det koka in.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Rosta bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med tonfisk, lök, jalapeños och ost och sätt in i ugnen tills osten är gyllene.
  5. Servera med ruccola.