ViktVäktarna - Varmrökt lax med grönsakscarpaccio

Varmrökt lax med grönsakscarpaccio

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad är somrigare än en bit varmrökt lax? Inte mycket! Här serverar vi den dessutom med tunt skivade grönsaker, ärter, en otroligt god basilikadressing och saltrostade pumpakärnor.

Ingredienser

Pumpakärnor

4 msk

Basilika

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Vatten

2 msk

Citron

½ st

Senap (dijon)

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Rapsolja

1 msk, kallpressad, gärna med dillsmak

Zucchini (squash)

2 liten(t)/små

Polkabeta

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sparris

1 knippe(n)

Gröna ärter

4 dl

Lax varmrökt

600 g

Instruktioner

  1. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa. Strö över lite salt och häll på en liten skvätt vatten. Låt vattnet koka bort och kärnorna bli torra och krispiga igen. Lägg åt sidan.
  2. Lägg basilika, vitlök, vatten, lite pressad citron, senap och honung i en mixerbunke och mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt olja lite i taget och smaka av med lite salt.
  3. Hyvla zucchini, polkabetor, morot och sparris tunt på längden med en mandolin. Lägg upp på ett fat tillsammans med ärter. Lägg på laxen och ringla över dressingen. Toppa med pumpakärnorna.