ViktVäktarna - Vårrullar med räkor

Vårrullar med räkor

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här är en perfekt bjudrätt där gästerna, med fördel, kan rulla sina egna vårrullar. Ställ fram ett vattenbad, rispapper och en massa god fyllning och låt alla runt bordet själva välja sitt innehåll.

Ingredienser

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, gärna olika färg

Salladskål

½ st

Koriander

½ kruka(or)

Mynta

½ kruka(or)

Basilika

½ kruka(or)

Rispapper

12 st

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Salladslök

2 st

Japansk soja

3 msk, japansk

Risvinäger

2 msk

Sriracha

1 msk

Honung, flytande

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skiva salladskål tunt och grovhacka örterna.
  2. Lägg rispapperna i blöt ett och ett och fyll med räkor, grönsaker och örter. Rulla ihop dem och lägg upp på ett fat.
  3. Finhacka salladslök och blanda med soja, vinäger, sriracha och honung. Servera till vårrullarna.